Iedereen 99

Iedereen 99 jaar

We leven steeds langer. Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. De kans om 99 te worden, wordt steeds groter. Wie nu rond de pensioengerechtigde leeftijd zit, heeft maar liefst 6 keer zoveel kans om 99 jaar te worden dan zijn leeftijdsgenoot eind jaren 50

Hoogopgeleide vrouwen schatten de kans om 90 jaar of ouder te worden totaal verkeerd in. De kans is twee keer zo groot als ze denken. De kans dat een hoogopgeleide vrouw die geboren is tussen 1966-1985 ouder dan 90 wordt is momenteel 77%.

Super eeuwelingen

Een aantal Nederlandse eeuwelingen passeerde de 99-jarige leeftijd met het grootste gemak.

Henny van Andel-Schipper is de recordhoudster als oudste erkende Nederlander aller tijden. Deze supereeuwelinge bracht het record op 115 jaar en 62 dagen. Ze was tevens de laatste levende Nederlander die nog geboren was tijdens de regeringsperiode van Koning Willem III.

Geertje Kuijntjes maakt een goede kans om alle records te gaan breken. Bijzonder is dat ze toen ze 100 was nog in haar eentje op vakantie ging naar het buitenland  Ze nam 40 keer deel aan Vierdaagse van Nijmegen.
 
Een van de bekendste eeuwelingen in Nederland is Drees sr. Hij werd net geen 103 jaar oud.
 

Hoeveel mensen worden 99 jaar in Nederland

Momenteel is 8% van de totale bevolking 75 jaar of ouder. Van de mensen die ouder zijn dan 75 jaar is 2% 95 jaar of ouder. Van de vijfentwintigduizend mensen die 95 jaar of ouder zijn er nu meer dan tweeduizend 99 jaar of ouder.

Aanvullende achtergrond informatie

  1. Oudste man van de wereld
  2. Oudste vrouw van de wereld blijkt ook maar 99
  3. Bereken je levensverwachting
  4. Bevolkingspiramide
  5. Oudste vrouw van de wereld
  6. Steeds meer honderdjarigen